Hallonmuffins med farinsocker
Goda stora amerikanske blåbärsmuffins med farinsocker. Farinsockret gör muffinsarna ljusbruna och krispiga på toppen.
ca 12 st. 18 -20 min 200°
125 g smör eller margarin
2,5 dl farinsocker eller 2 dl strösocker
3 st ägg
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
3 dl färska halvtinade blåbär eller andra bär
Smörj en muffinsform eller ställ ut 12 stora pappersformar.
Ta fram smöret innan bakningen så att det blir rumstempererat då det ska blandas med sockret.
Rör smör och socker till en jämn smet, tillsätt sedan ett ägg i taget.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt, rör ihop.
Tillsätt vetemjöl och mjölken.
Vänd ned bären i smeten och lägg den färdiga smeten i formarna!
TIPS! Strö lite farinsocker på muffinsen innan de åker in i ugnen så blir toppen extra knaprig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar